Frequent network outage - just me?

General discussions about Little Snitch
epo
Posts: 7
Joined: Thu Jun 27, 2013 11:05 pm

Frequent network outage - just me?

Postby epo » Mon Jul 30, 2018 2:20 pm

For quite some time now I have been affected by my network becoming unresponsive, sometimes multiple times a day. It comes back after a few minutes (3-5?) or if I disable and re-enable network service from the command line. Other machines and devices are unaffected.

I had assumed it was a MacOS issue but I perhaps it is a Little Snitch issue. Anyone else seeing this?

sumguy
Posts: 15
Joined: Sat Nov 02, 2013 3:07 pm

Re: Frequent network outage - just me?

Postby sumguy » Mon Jul 30, 2018 3:04 pm

It's just

Image

Bigwaff
Posts: 1
Joined: Sat Aug 04, 2018 1:12 am

Re: Frequent network outage - just me?

Postby Bigwaff » Sat Aug 04, 2018 1:23 am

I am experiencing the same phenomenon since installing Little Snitch about a week ago. However, the "network outage" seems specific to Safari in my case. Other apps appear unaffected while Safari's network response time falls off a cliff. Additionally, I can launch the Safari Developer Preview and browse w/out networking issues while the main Safari app is experiencing this phenomenon. Just like you describe, the response time returns to normal after about 5 minutes or so. During this phenomenon, iStatMenu's CPU monitor reports both Safari and Little Snitch around 50% utilization of my 4 cores. Fans spin up, battery drains.. it's ugly. I'm using Little Snitch 4.1.2 on macOS 10.13.5. I've uninstalled Little Snitch in order to see if the issue persists.

epo
Posts: 7
Joined: Thu Jun 27, 2013 11:05 pm

Re: Frequent network outage - just me?

Postby epo » Sat Aug 11, 2018 11:58 am

That was a week ago, any change in behaviour?


Return to “Little Snitch General”

Who is online

Users browsing this forum: Google Feedfetcher and 7 guests