Page 1 of 1

Installations Problems

Posted: Thu Feb 19, 2009 5:25 pm
by will
Hi all,

I am having trouble using webyep with rapidweaver.

I have uploaded the webyep system folder to my server.

I have also tried using the webyep installer too.

The web site I want to install web yep on is in a sub folder.

Webyep is installed in the same directory as the index.html file.

I have set the access for the data folder to 777.

But when I click on the webyep page I get the following error:

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.
Please contact the server administrator, webmaster@lanouvellevie.macadamiadesign.com and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Apache/1.3.41 Server at lanouvellevie-limousin.com Port 80

Any ideas on this one?

Thanks,

Will

Posted: Mon Feb 23, 2009 6:59 pm
by Marz
Hi Will,

Could you try checking whether or not the the WebYep installation was succesfull by calling the info.php?

http://www.mywebsite.com/webyep-system/info.php

regards,
Marcel

Posted: Mon Mar 02, 2009 5:42 pm
by johannes
The "Internal Server Error" in most cases is due to a permissions problem.

Some FTP clients transfer the local permissions of the files when transferring the webyep-system folder and on some platforms the local files all have execute permissions.

Some servers then in turn do not like PHP files having execute permissions and give that "Internal Server Error".

Solution: Either remove the execute permissions locally before uploading the files or set up your FTP client to not transfer the permissions but give explicit permissions:
For files: read for everyone, write for owner only
For directories: read and execute for everyone, write for owner only

Re: Installations Problems

Posted: Sun Feb 21, 2010 12:12 am
by kly210
I am also having this same issue. My permissions are set but I am still getting the 404 error. Someone please help!! I can't figure it out

Re: Installations Problems

Posted: Mon Feb 22, 2010 5:13 pm
by johannes
A 404 error is a totally different issue - 404 is not a permissions issue, it means "file not found". This suggests that you did not fully upload all needed files...