Search found 6 matches

by Mike J.
Thu Mar 08, 2012 3:18 pm
Forum: V-USB
Topic: atmega 8 new product with v-usb project?
Replies: 7
Views: 5085

Re: atmega 8 new product with v-usb project?

Every ATmega8 should work with 12MHz and 3.3V

I am working with ATmega8L-8 AU,
I have make a Test and they run with:
2.55V @ 12MHz (3.3V for V-USB, with 1k Ohm from +3.3V to D- , 1M from GND to D+ )
and
4.3V @ 26MHz (overclocking, 5V)
by Mike J.
Wed Nov 30, 2011 9:04 pm
Forum: V-USB
Topic: HID-Data problem with one host (works with others)
Replies: 3
Views: 2430

Re: HID-Data problem with one host (works with others)

Hello 1.21Gigawatts,

connect your V-USB-Device to a USB-Hub (USB 1.1 or 2.0) this can solve a many problems with some crazy South-Bridges.
by Mike J.
Wed Jan 19, 2011 4:31 am
Forum: V-USB
Topic: V-USB on a battery powered device
Replies: 2
Views: 1762

Re: V-USB on a battery powered device

Ugly! wrote:- Do I have to use 3.6V zenner diodes if I'm powering with the 2x AA batteries?

In this case you don't need Z-Diodes, the Voltage is lower than 3.3V.
by Mike J.
Mon Dec 20, 2010 2:18 am
Forum: V-USB
Topic: Why are the 68ohm resistor 68ohm?
Replies: 1
Views: 1515

Re: Why are the 68ohm resistor 68ohm?

Difference between AVR Pin Voltage and Voltage on USB-Data-Line: 5V - 3.3V = 1.7V The Current over an AVR I/O-Pin: 25mA (maximum 40mA, but this is not recommended) R=U/I R=1.7V / 0.025A = 68 Ohm I don't use Z-Diodes and lower resistor values (33 Ohm) because the Supply Voltage of my AVR is 3.3V and ...
by Mike J.
Sat Dec 18, 2010 9:39 pm
Forum: V-USB
Topic: pull-up resistor values + hub issues
Replies: 8
Views: 4359

Re: pull-up resistor values + hub issues

Hello frank, I create a PCB with 3.3V Voltage regulator for the Controller and a USB connection to my AVR. If I use a 1.5k PullUp to 3.3V the PC and the Hub does not find the "VOTI- Device" if I connect the 1.5k Resistor to 5V the device will be found and everything works. For connecting +...
by Mike J.
Mon Dec 13, 2010 6:41 am
Forum: V-USB
Topic: Problem with V-USB and USB 1.1 Hubs
Replies: 2
Views: 1905

Re: Problem with V-USB and USB 1.1 Hubs

Hello Tweety955, I am using an ATmega8 with "vusb-20100715" and my OS is LinixMint10. I can plug the Device in my USB1.1 "SunyLine 4xHub" and it works! Firmware: /vusb-20100715/examles/hid-custom-rq lsusb shows: Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub Bus 0...